"El ne túlozd" sajtos-zabos-pogácsa

2010-12-11

sponsored links

Félve ragadtatom el magamat bármilyen zabos étel közzétételével, mert nemrégiben kaptam egy kis "ejnye-bejnyét". Mégis felteszem a következõ receptet, mert bízom a tudatos és okos paleosok értékítéletében, és mert a receptjeim jelenlegi állása 268:38-hoz = nem zabos/zabos. Tehát Kedves Paleosok! Néha ehettek zabosat, csak tudjátok a mértéket, mert a zab (és jelen esetben a sajt is)  k-o-m-p-r-o-m-i-s-s-z-u-m!!!


A zabos receptembõl nehogy már azt gondoljátok,

hogy most már "zabra fel"

Drága életem párja ma azzal gyötört, hogy süssek már valami pogácsát. Lisztet nem voltam hajlandó használni, de sikerült zabból egy kiváló minõségû sajtos-zabos-pogácsát gyártanom.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zabliszt (zabpehelybõl õrölve)
  • 2 db tojás
  • 20 dkg tisztított vaj
  • Maradék - kb. 10 dkg parmezán sajt a tésztába (elhagyható)
  • Só - ízlés szerint (esetleg õrölt köménymag, õrölt fekete bors)
  • 20 dkg reszelt kemény sajt a pogácsa tetejére (Pannonia, Trappista stb.)
  • Langyos víz
  • 2!!! késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat - a 20 dkg kemény sajt kivételével - keverd, majd gyúrd össze
  • Annyi vizet önts a masszához, hogy ruganyos tésztát kapjál (Egy kicsit ragacsos lesz)
  • Két zsírpapír között nyújtsd ki a tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságúra
  • Húzd át a zsírpapírokat a tepsire, a felsõ papírt távolítsd el, és kisebb méretû pogácsa-szaggatóval szaggass pogácsákat
  • A reszelt kemény sajttal szórd meg gazdagon a pogácsák tetejét
  • Elõmelegített sütõben süsd a sós süteményt kb. 25-30 percig
  • Miután a tésztában sok zsiradék van, ezért nagyon finom omlós lesz!








Folytats a blogon ... paleolihlet.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s